Gandirea de tip afara din cutie

by admin

Gandirea de tip afara din cutie

by admin

by admin

Gandirea afara cutie "problema"

Gandirea de tip afara din cutie “problema”

Prin hipnoza si relaxare se sparg tiparele constiente, stereotipiile mintii constiente in care ramanem adesea blocati. Extinzand viziunea si dincolo de granitele problemei, focalizandu-ne atentia pe solutii, ducem la eliminarea stresului declansat si intretinut de noi.

Chongs ilustreaza gandirea din afara cutiei prin urmatorul exemplu: avem noua puncte care trebuie unite doar cu patru linii drepte. Nu trebuie sa ridicam creionul de pe hartie, si nici sa suprapunem doua linii.

Pentru a rezolva problema trebuie sa trecem dincolo de granitele patratului. Pana la urma gandirea este formata din ganduri. In loc sa ne invartim in cerc si sa ne agitam pentru a gasi o solutie la o problema complexa, sa fim depasiti de evenimente si sa incepem sa urlam la toata lumea, sa avem cosmaruri, transpiratii si crampe la stomac, este suficient sa ne oprim o secunda si sa ne redeschidem catre ideile pe care ni le furnizeaza creierul redevenit calm, „desaturat” si in deplina capacitate a mijloacelor sale. Adica contrariul a tot ceea ce facem in mod obisnuit.

Solutiile, pe care ne incapatanam sa le cautam numai prin logica, nu se gasesc indeosebi in circumvolutiunile emisferei stangi, ci in perceptia, cunoasterea intuitiva a emisferei drepte, si poate si mai mult, in echilibrul celor doua emisfere, in homeostazie. Cum sa facem, pentru a deschide marele nostru ecran circular si a regasi, astfel, o viziune panoramica de 360 de grade?  Prin hipnoza, relaxare si exercitii de respiratie dovedite stiintific.

Gandirea afara cutie "solutia"

Gandirea afara cutie “solutia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top