Flirtul in cuplu

by admin

Flirtul in cuplu

by admin

by admin

Pentru a da sens vietii, fiinta umana este preocupata de cautarea, adesea zbuciumata, a unor raspunsuri la intrebari fundamentale de natura existentiala. Printre intrebari se afla si modul in care este perceputa de sexul opus. Flirtul reprezinta adesea o confirmare a propriei identitati sexuale.

Flirtul este un limbaj al trupului care traduce atractia si dorinta sexuala fata de o persoana. Este un mod universal de interactiune umana care favorizeaza o descarcare pulsionala intr-o maniera sublimata.

Flirtul intareate imaginea de sine

Dinamica increderii in sine de la un pol la altul este sensibila la valoarea pe care ne-o atribuie ceilalti. Atunci cand flirtezi, de fapt iti testezi competentele. Eati suficient de potent sexual, atragi priviri sau mai poti fi seducator? Cand celalalt intra in dansul hipnotic deschis de flirt, ego-ul tau infloreate, prinde viata. O mica atentionare: este ok sa flirtezi pentru a-ti intari imaginea de sine, insa adevarata implinire vine din refocalizarea atentiei asupra interiorului tau. Caci implinirea vine din ceea ce simti pentru tine, cat de mult te iubeati, ai nu din exterior, care este temporara ai variabila.

Flirtul ca prim pas catre infidelitate

Sunt persoane care cu toate ca sunt implicate intr-o relatie sau sunt casatorite, adora sa flirteze in afara cuplului. Considera ca practica doar un joc nevinovat asupra caruia detine controlul incat sa nu afecteze relatia stabila. Pana unde este acceptat flirtul ai unde incepe infidelitatea? Cred ca tine de fiecare cuplu in parte. Un indicator care sa le delimiteze ar fi patrunderea in intimitatea fizica unei a treia persoane, materializata prin sarutari, atingeri in zone erogene sau raporturi sexuale. Insa infidelitatea nu se limiteaza doar la perspectiva sexuala. Relatia de cuplu este consolidata pe emotii ai sentimente. Extinzand, cand partenerul este mai infidel: cand se ofera sexual unei alte persoane insa fara o implicare emotionala, fara o dezvaluire a intimitatii sale psihologice, sau cand se ofera sufleteate, iai dezvaluie cele mai intime ganduri, dar fara contact fizic? Infidelitatea exista ai la nivel de intentie? Prin urmare, nu exista criterii imuabile care sa traseze o linie intre flirt ai infidelitate.

Flirtul – expresia unui cuplu fragil

Persoana cauta prin flirt ceea ce nu gaseate la partener. Sau mai degraba ceea ce nu gaseate la ea. Laturile neimplinite sau tensionate din viata afectiva ai sexuala, sunt descarcate periodic, sistematic prin flirt. La nivel inconatient doreate sa abandoneze relatia actuala. In interiorul sau se produce o disociere: o parte din el ramane ancorata in trecut care nu se poate desprinde de beneficiile relatiei in care este implicat ai o alta parte care evadeaza prin flirt catre necunoscut, perceput ca activator de noi senzatii.

Flirtul creaza partenerului incertitudini

Nu sustin ca flirtul este benefic cuplului. Insa, poate crea incertitudini. Ai omul are nevoie de ele, caci intretin o anumita energie, o flacara aprinsa. Daca sunt sigur ca partenerul imi apartine in totalitate ai neconditionat, iubirea ar putea sa se disipe. Certitudinea ar putea distruge sentimentele. Se poate ca un grad minim de anxietate ai nesiguranta dozat de flirt sa armonizeze cuplul.

Limbajul trupului in exprimarea dorintei sexuale

Atractia sexuala produce o serie de modificari fiziologice. Fiecare iai accentueaza caracteristicile sexuale. Pentru a fi seducator, barbatul incearca sa creeze o imagine cat mai masculina adoptand un comportament dominant. Iai indreapta spatele pentru a fi mai inalt, iai scoate in evidenta pieptul ai pune mainile pe aolduri pentru a accentua constitutia masiva. Femeia adopta comportamente de supunere apropiindu-ai picioarele, incruciaandu-ai gleznele ai inclinand capul spre stanga. Odata cu promovarea egalitatii intre sexe, exista o tendinta de intrepatrundere ai chiar de inversare a rolurilor in seductie.

Curtarea este aproape intotdeauna o alegere a femeii

Daca barbatul face primul pas in alegerea partenerei, femeia este cea care accepta, respinge sau amana invitatia. In functie de disponibilitatea sa sexuala, flirtul continua sau nu.

Privirea este cel mai intens indicator al flirtului

Ochii sunt fereastra sufletului, pe ei poti citi emotiile, gandurile ai intentiile pe care le traverseaza partenerul. Cand te doreate, ochii incep sa clipeasca mai des, pupilele se dilata pentru a te admira mai bine, iti priveate intens buzele, insotite de o ridicare a sprancenelor ai un suras.

Ai daca partenerul flirteaza?

– Flirtul este rareori singura problema a cuplului. Este doar un „simptom” dintr-un tablou  complex. Evaluati relatia pe planurile emotional ai sexual.

– Recompenseaza-i momentele in care nu a flirtat. Vei incuraja noul comportament.

– Lasa-i impresia ca nu te afecteaza. Poate vrea sa te faca geloasa.

– Fiecare partener joaca involuntar un rol complementar in cuplu. Daca el este dominant ai activ, te plasezi automat intr-o pozitie de supunere ai pasivitate. Sparge tiparele formate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top