Cu alt partener m-as simti mai bine?

by admin

Cu alt partener m-as simti mai bine?

by admin

by admin

Dragostea, convietuirea partenerilor de cuplu este o permanenta provocare, un joc subtil al inteligentei si afectivitatii, o aventura care trebuie asumata cu bucurie si toleranta. O calatorie si nu sfarsitul unui vis.

Gandirea erotica este sensibila la experiente noi

Curiozitatea este stimulata atunci cand scenele de amor evadeaza din obisnuit, din ceea ce poate fi anticipat. Cuplul aflat la prima relatie este într-o cautare continua de senzatii si trairi noi, concretizate adesea fie prin diferite pozitii sexuale, fie prin partide de dragoste în locuri speciale. Fenomenul “primei dati” reprezinta unul dintre cei mai importanti factori care fac experientele sexuale cat mai placute. Prima întalnire cu partenerul, prima data într-un loc anume, primul sarut, prima îmbratisare… Dupa o anumita perioada de convietuire apar si primele curiozitati legate de un alt partener.

Curiozitatea starnita de o alta persoana poate fi descarcata în plan imaginar

Monologul interior este preocupat si de cum ne-am simti cu un alt partener. Aceste curiozitati sunt firesti, independente de gradul de armonizare a cuplului. Fac parte din structura umana. Reprimate tind sa se înmulteasca. Cu cat le blocam, cu atat mintea constienta devine mai focalizata pe ele. Astfel, au nevoie de o supapa de eliberare. Minunat este ca pot fi consumate prin imaginatie, prin fantezie. Cercetarile neuropsihologice au demonstrat ca creierul nu cunoaste diferenta dintre imaginatie si realitate. Sunt stimulate aceleasi circuite neuronale. Excitatia si emotia sexuala cresc la trairea, rememorarea sau construirea unor imagini erotice. Constientizand, aceste curiozitati, sunt supuse unor succesiuni de transformari care le plaseaza în etajul superior al mintii noastre. Transformate astfel, curiozitatile pot fi temperate fara a însela sau schimba partenerul.

Oare avem nevoie sa comparam partenerul?

Aflati la prima relatie de cuplu, se infiltreaza odata cu trecerea timpului o suita de curiozitati: “cu altcineva m-as simti mai bine?”, “ce ar putea fi diferit?”, “as fi mai fericita?, “este într-adevar orgasm ceea ce traiesc eu?” Viata afectiva si sexual-erotica îsi orienteaza reperele în functie de comparatii. Cunoastem fericirea numai raportandu-ne la nefericire. Ne îndreptam catre placere dupa ce am experimentat si suferinta, durerea. Sunt persoane care constientizeaza satisfactia oferita de partener doar dupa ce traiesc nemultumiri într-o alta relatie. Sau poate dimpotriva descopera “adevarata” dragoste. Numai comparand partenerul cu o alta persoana pot aprecia calitatea relatiei actuale. Totusi, ratiunea suprema presupune a învata si din experientele altor cupluri, fara a ne implica efectiv într-o alta relatie. Fie plecam de la convingerea ca putem gasi ceva mai bun, fie ne putem bucura de ceea ce avem. Nu e nimic gresit în a cauta, doar ca înainte de aceasta sa reflectam asupra nevoilor profunde din noi ce cauta a fi satisfacute. Caci uneori confundam cu usurinta dorinta cu iubirea si sexul cu dragostea.

Sunt barbatii mai des prada acestor curiozitati decat femeile?

Am fi tentati sa spunem ca da. Însa nu cred ca acest raspuns reflecta întreaga realitate. Cert este ca barbatii si femeile au curiozitati diferite. Barbatii sunt preocupati de aspectele vietii sexuale, pe cand curiozitatile femeii sunt asemeni unei simfonii cu note joase sau mai înalte, care propaga sunete romantice, încarcate afectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top