Barbatii si romantismul feminin

by admin

Barbatii si romantismul feminin

by admin

by admin

Romantismul e starea spre care tind toate femeile, pentru ca atunci cand au parte de ea, traiesc sentimentul implinirii propriei lor feminitati si-si justifica astfel existenta, in dimensiunea sa magico-misterioasa. Barbatii se plictisesc repede si au nevoie de sex ca de o baza fara de care, senzatia lor de fericire erotica n-ar fi posibila. Ei nu resping romantismul, dar il inteleg altfel. Au nevoie de daruirea fizica a partenerei, pentru ca latura lor sensibila sa se manifeste cu mai multa evidenta.

Dragostea romantica presupune pasiune si intimitate. Pasiunea, prin intensitatea atractiei fizice, senzitive si sexuale, este impulsul ce activeaza gesturile romantice: lumânarele parfumate, serenade sau cadouri primite fara nici o ocazie speciala. Intimitatea afectiva dizolva orice distanta psihologica care ar putea bloca o fuziune, o unificare intre doua persoane. Simbolizeaza stabilitatea unui cuplu prin increderea acordata partenerului de a te abandona lui, fara teama ca ar putea profita de vulnerabilitatile tale.

Barbatul isi exprima greu trairile emotionale

Nu inseamna ca este mai putin sensibil decât femeia. Insa, este obisnuit sa treaca totul prin filtrul gândirii, suprimându-si neincetat lumea inimii. El are nevoie sa-si afirme puterea. Si o face evidentiind domeniile asupra carora detine controlul. Ori, când vine vorba de exprimarea afectivitatii, devine inspaimântat. Nu stie si nu a fost invatat sa faca asta. Maestrul care il va insoti pe acest tarâm, insuficient explorat, esti chiar tu.

Femeile sunt nascute romantice

Isi sterg o lacrima din coltul ochiului când privesc un film de dragoste, inima lor trasare la cel mai mic gest de tandrete si ceea ce nu stiu barbatii e … ca se multumesc cu atât de putin…! Daca adesea, odata cu trecerea timpului, pragmatismul barbatului invinge latura lui romantica, sufletul femeii ramâne acelasi dupa momente precum casatoria, nasterea unui copil sau inaintarea in vârsta.

Si barbatul?

Barbatul poate deveni si el romantic. Diferenta dintre el si femeie este marcata de intentia gesturilor romantice. Femeia isi concentreaza energia asupra sentimentelor de intimitate si iubire, in timp ce barbatul acorda o mai mare atentie aspectelor ludice si fizice ale relatiei. Femeia este incântata de atmosfera romantica creata, fara a astepta altceva, in timp ce barbatul aspira ca pe fundalul ei sa se dezlantuie spiritele…poate cele sexuale

Romantismul zilelor noastre

Rolul femeii in cuplu a evoluat paralel cu transformarile istorice ale umanitatii. In epocile anterioare, femeia era când valorizata, când victimizata.  Ultima “revolutie” psihosexuala din epoca Romantica a redat femeii gratia, gingasia si admiratia. Au reinviat conduitele galante, dorinta de a flirta si de a cuceri. Tot mai multi specialisti afirma ca in societatea contemporana, structura cuplului sufera modificari profunde, in care rolurile fiecarui participant sunt redistribuite. Apare competitia intre sexe si o concurenta in zona erosului. Inevitabil romantismul este umbrit. Iar cel care mai exista, este de natura sexuala si mai putin sentimentala.

La ce ajuta reprosul…

Il baga in cochilia lui si mai mult. Partenerul va deveni romantic mai degraba observând cum te comporti, decât ascultând cuvintele pe care i le spui. Când vede la tine gesturile romantice pe care doresti sa le vezi la el, va fi motivat sa-si cultive aceste calitati. Tendinta de romantism a barbatului devine proportionala cu gradul de deschidere a femeii. Ea progreseaza ca intr-un dans in care tu ii oferi un moment romantic, iar el te va urma cu alte clipe romantice.

Cum poti atrage romantismul?

  • Pentru unii barbati, romantismul este un fel de limba chineza. Este firesc sa-ti doresti ca partenerul sa devina romantic din proprie initiativa, insa pentru o vreme este nevoie ca tu aprinzi flacara. Acorda-i timp!
  • Inainte sa-i reprosezi ca nu mai este romantic ca la inceput, analizeaza-ti propriile comportamente, caci poate si tu te-ai schimbat. Romantismul barbatului se impleteste cu seductia feminina care este in acelasi timp tentatie si invitatie. Ia atitudine!
  • Romantismul este o confirmare a iubirii si unicitatii tale in inima lui. Insa, nu poti fi mai frumoasa decât simti ca esti.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top